Mărturie din Spitalul Botoșani, după ce a început mega-dosarul de corupție. Ce spune asistenta șefă de la UPU despre angajări

Data actualizării: Data publicării:
asistenta merge pe holul unui spital
Asistenta șefă a Unității de Primiri Urgențe Botoșani a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre ancheta de corupție care vizează spitalul unde lucrează. FOTO: Guliver/Getty Images

Asistenta șefă a Unității de Primiri Urgențe Botoșani a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre ancheta de corupție care vizează spitalul unde lucrează.

Femeia spune că nu a bănuit nicio secundă că se dădea șpagă pentru angajări și îi condamnă pe cei care au dat mită.

"Eu am participat în comisii de examene, dar n-am avut niciodată un indiciu că s-ar putea produce așa ceva. Niciunul dintre noi nu s-a așteptat la așa o amploare, așa de multe persoane implicate.,. nu știu... da, m-a surprins.

E clar că implicarea unui om care a dat bani și i se cuvin niște drepturi nu este aceeași ca a unui om care a muncit să obțină un post. Omul ăla, ca să ajungă într-un post trebuie să muncească, să învețe. El, dacă a dat șpagă nici nu mai are interesul să mai muncească, consideră că i se cuvine.

Cine a dat banii ăștia trebuie să plătească.

Un personal insuficient instruit înseamnă un personal care nu poate acorda asistență personală unui pacient care are de cele mai multe ori viața în pericol", a declarat femeia.

Procurorii anticorupție au făcut deja 11 rețineri în mega-dosarul de corupție din Botoșani care vizează șefi din spital, dar și de la Consiliul Județean. Printre cei reținuți se numără și fostul manager al spitalului, demis în vară, după ce Alexandra, o tânără însărcinată a murit acolo din cauza dezinteresului personalului medical. Ancheta vizează concursuri de angajare aranjate, iar mita ar fi ajuns până la 15.000 de euro pentru un singur post.   

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri