Medicul care a violat trei fetiţe, condamnat la 11 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
ciocan judecator shutterstock_329435939

Medicul homeopat din Constanţa judecat după ce a violat în cabinetul său trei fetiţe în vârstă de 7, 11 şi 13 ani a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Constanţa, la unsprezece ani şi patru luni de închisoare, decizia fiind definitivă. El primise în prima instanţă o pedeapsă de patru ani şi două luni de închisoare pentru act sexual cu un minor şi corupere sexuală.

ciocan judecator shutterstock_329435939
Foto: Shutterstock

Curtea de Apel Constanţa a pronunţat vineri soluţia în dosarul în care a fost judecat medicul homeopat Victor Emanuel Boţ. Instanţa a decis să admită apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi de una dintre victimele medicului, respingând totodată apelul formulat de Victor Emanuel Boţ, la decizia Judecătoriei Constanţa de la începutul acestui an.

De asemenea, magistraţii au decis schimbarea încadrării juridice a faptelor, din act sexual cu un minor, în viol, în toate cele trei cazuri.

Astfel, medicul homeopat a primit 8,6 ani de închisoare pentru fapta comisă cu una dintre victime, 7,6 ani de închisoare pentru fapta comisă cu a doua victimă şi un an de închisoare pentru cea de-a treia victimă, Victor Emanuel Boţ urmând să execute în final o pedeapsă cu închisoarea de 11 ani şi patru luni.

De asemenea, instanţa i-a interzis medicului homeopat să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, să-şi mai exerseze profesia de medic şi să se apropie de persoanele vătămate şi de familiile acestora pe o durată de patru ani după executarea pedepsei. Curtea de Apel Constanţa a mai hotărât să fie dedusă din pedeapsă şi durata arestului preventiv, din data de 8 iunie 2016 şi până în prezent. De asemenea, Victor Emanuel Boţ este obligat să achite către una dintre persoanele vătămate suma de 3.500 de euro, reprezentând daune materiale şi 10.000 de euro, reprezentând daune morale, în timp ce o altă victimă a formulat acţiune civilă împotriva medicului homeopat, aceasta urmând să se judece la Judecătoria Constanţa. Decizia instanţei este definitivă.

Judecătoria Constanţa îl condamnase pe Victor Emanuel Boţ, în luna ianuarie a acestui an, la patru ani şi două luni de închisoare pentru act sexual cu un minor şi corupere sexuală, instanţa schimbând încadrarea juridică din viol în act sexual cu un minor. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, atât de medicul homeopat, cât şi de procurori şi una dintre victime.

Victor Emanuel Boţ a fost trimis în judecată anul trecut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru două infracţiuni de viol şi una de corupere sexuală, victimele sale având vârste de şapte, 11 şi 13 ani. 

„Profitând de calitatea sa de medic şi abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, a constrâns-o pe aceasta să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra persoanei vătămate, penetrând-o parţial în vagin, fără a-i provoca deflorarea”, au precizat procurorii, referindu-se la două dintre cazuri, iar în cel de-al treilea medicul homeopat „s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate”, au mai spus anchetatorii.

Toate faptele s-au petrecut în cabinetul medicului homeopat, unde victimele se aflau pentru şedinţe de reflexoterapie sau consultaţie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri