Metoda prin care chiar și analfabeți au luat permisul de conducere în Ilfov. Cum funcționa schema de fraudare și sumele plătite

Data actualizării: Data publicării:
barbati retinuti
Nouă persoane au fost reținute, după ce polițiștii au descoperit că examenul pentru carnetul de conducere era luat inclusiv de analfabeți FOTO: Digi24

Nouă persoane au fost reținute, după ce polițiștii au descoperit că examenul pentru carnetul de conducere era luat inclusiv de analfabeți, la Direcția de Permise Ilfov. Metoda i-ar face invidioși pe elevii și studenții care copiază.

Un bărbat și-a dorit să devină șofer, dar cu un efort minim. Așa că, în loc să învețe codul rutier, a apelat la o metodă ilegală.

Din schema de fraudare a examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere făceau parte 3 persoane: instructorul, candidatul și o a treia persoană care se ocupa cu suflarea în cască a răspunsurilor corecte, asta după ce candidatul era cablat și avea acces la monitorul calculatorului, așa că îi putea spune în cască răspunsurile corecte.

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au prins în flagrant 3 bărbați, respectiv un candidat, un instructor auto și un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică.

Sumele solicitate pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere erau cuprinse între 3.000 și 7.500 de euro. Din datele obținute de polițiști până acum, cel puțin 55 de oameni ar fi apelat la aceleași metode. Percheziții au avut loc atât la sediul unei școli de șoferi din București, cât și la domiciliile a două dintre cele 3 persoane prinse în flagrant.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri