O contabilă din Bistrița-Năsăud ar fi furat 200.000 de lei de la firma la care lucra, sub forma unor obligații de plată fictive

Data publicării:
contabila calculeaza ceva cu banii in mana
În doar 2 ani și 4 luni, contabila ar fi furat din firmă aproximativ 200.000 de lei. Credit foto: Guliver/Getty Images

O contabilă din Bistrița-Năsăud a fost reținută 24 de ore de polițiști pentru că ar fi furat 200.000 de lei de la firma la care lucra, sub forma unor obligații de plată fictive. Pentru a justifica sumele solicitate, femeia ar fi falsificat chitanţe şi decizii de eşalonare a plăţilor, scrie Agerpres.

Femeia, în vârstă de 55 de ani, ar fi început să sustragă ilegal primii bani din contabilitatea firmei pentru care lucra în octombrie 2020. Ulterior, periodic, invoca diferite plăți, pe care societatea comercială le-ar fi avut de plătit. Fictive, însă.

"Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2020 - ianuarie 2023, femeia, în calitate de contabil al unei societăţi comerciale, i-ar fi indus în eroare pe reprezentanţii acesteia, în sensul că le-ar fi solicitat diverse sume de bani pentru plata unor obligaţii fiscale fictive. Totodată, pentru a justifica sumele solicitate, aceasta ar fi falsificat chitanţe şi decizii de eşalonare a plăţilor", au transmis reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

În decursul celor 2 ani și 4 luni ar fi reușit să fure, cu acte false, aproximativ 200.000 de lei, arată datele de la dosar.

Pentru a proba acuzațiile, miercuri, 13 martie 2024, polițiștii au descins la domiciliul acesteia, de unde au ridicat mai multe documente. După audieri, femeia a fost reținută pentru 24 de ore pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a decis, joi, ca femeia să fie plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri