Omul de afaceri Mihai Corbu a fost reținut în dosarul presupusei fraude de la LPF

Data publicării:
catuse - RESIZED- mediafax-14

Anchetatorii spun că fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal şi-ar fi trecut în conturi trei milioane de euro, după ce a împărţit drepturile de televizare ale meciurilor din campionatul României. Banii ar fi ajuns la Dumitru Dragomir prin intermediul lui Mihai Corbu, director al unei firme, care s-a pretins a fi negociator în numele trustului RCS-RDS. Din declaraţiile depuse la dosar reiese că deţinătoarea televiziunilor de sport a negat că ar fi avut vreo legătură cu Mihai Corbu.

În lanţul spălării de bani este implicat, spun anchetatorii, şi pilotul de curse Radu Arhire, care deja nu mai poate folosi aproape două milioane de lei, pe care procurorii i-au pus sechestru.

Dumitru Dragomir a evitat să răspundă la întrebările directe legate de acest subiect.

Mihai Corbu a fost reținut pentru 24 de ore printr-o ordonanță a procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, cel care supervizează această anchetă. Mihai Corbu este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. În prezent se fac audieri la Poliția Capitalei și nu este exclus să fie decise și alte rețineri în acest dosar, în condițiile în care încă o persoană, un presupus complice al lui Dumitru Dragomir, se află în vizorul anchetatorilor.

În total, șapte persoane au fost aduse azi la audieri.

Fără îndoială, procurorii vor cere arestarea persoanelor reținute. Acestea vor fi prezentate unui judecător.

Înainte să fie dus la audieri, Dumitru Dragomir a scris pe blogul său că în acest dosar ar fi vorba despre un comision de 2,25 milioane de euro acordat firmei omului de afaceri Mihai Corbu. „L-am văzut pe Corbu de două ori, iar o dată ne-am certat”, a adăugat fostul şef al LPF, potrivit Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri