Ce spune un judecător despre atacul lui Tăriceanu la şefa DNA

Data actualizării: Data publicării:
160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea
INQUAM_Octav_Ganea

Magistratul Cristi Danileţ, fost membru CSM, susţine, într-o postare pe Facebook, că de-a lungul anilor au existat mai multe decizii care au constatat conflictul între autorităţi. Prin urmare, hotărârea Curţii Constituţionale privind conflictul dintre Guvern şi DNA pe marginea OUG 13 nu ar fi o premieră şi, adaugă Danileţ, niciodată nu s-au cerut demisii pe un asemenea motiv. 

160920_ICCJ_tariceanu_003_INQUAM_Octav_Ganea
INQUAM_Octav_Ganea

„Am căutat pe site-ul Curţii Constituţionale să văd ce conflicte între autorităţi au fost găsite până acum. Iată ce am constatat: din 1992 până azi CCR a soluţionat 22 de sesizări privind conflicte juridice de natură constituţională între autorităţile publice", scrie magistratul Danileţ.

Potrivit lui Danileţ, "dintre acestea, au fost admise 12". Iată-le enumerate mai jos:
– 3 împotriva Senatului (în anul 2012);
– 2 împotriva Parlamentului (în 2010);
– 1 împotriva Guvernului (în 2012);
– 2 împotriva ICCJ (în 2008);
– 2 împotriva PICCJ (în 2008 şi cel de ieri, din 2017);
– 2 împotriva Preşedintelui ţării (în 2007 şi 2008)’”.

"Nu am auzit vreodată de demisii sau cercetări disciplinare ale celor ‘responsabili", încheie judecătorul.

Trebuie precizat, în context, că după publicarea ultimei decizii de acest tip a Curţii Constituţionale, cea privind conflictul dintre Guvern şi DNA pe marginea OUG 13, Călin Popescu Tăriceanu a cerut demisia Laurei Codruţa Kovesi. "În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi: corupția de putere", a declarat, luni, preşedintele Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri