Preotul Pomohaci, anchetat de procurori pentru corupere sexuală a unui minor

Data publicării:
pomohaci cristian

Poliţiştii şi procurorii mureşeni au început, luni, o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor. Preotul a dat explicaţii privind acuzaţiile care i se aduc atât în faţa reprezentanţilor Arhiepiscopiei, cât şi în faţa IPS Irineu. Pomohaci a ieşit din sediul arhiepiscopiei printr-o uşă din spate fără să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş, poliţiştii au început verificări în cazul preotului Pomohaci pentru o presupusă corupere sexuală a unui minor.

„În cursul zilei de azi (luni - n.r.), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, motiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de racolare de minori in scopuri sexuale”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş.

Preotul Cristian Pomohaci a fost chemat, luni, la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia pentru a da explicaţii privind acuzaţiile care i se aduc fiind aşteptat de aproape 300 de susţinători care l-au aplaudat.

Preotul a dat explicaţii privind acuzaţiile care i se aduc atât în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei, cât şi în faţa IPS Irineu.

Pomohaci a ieşit apoi din sediul arhiepiscopiei printr-o uşă din spate pentru a nu răspunde întrebărilor jurnaliştilor.

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibilă discuţie între preotul Cristian Pomohaci, care este şi un cunoscut interpret de muzică populară, şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar face avansuri sexuale şi i-ar propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul promisiunii unor sume de bani.

În înregistrarea respectivă, postată de NCN, un bărbat, care se presupune că ar fi preotul Pomohaci, vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este „prea sensibil”, că este „un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte „ciocan” dar totodată îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiune că va fi „remunerat” pentru asta.

Cazul a fost preluat de presa locală, dar şi pe reţele de socializare astfel încât Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia s-a sesizat şi a deschis o anchetă internă verificând dacă acuzaţiile care i se aduc preotului Cristian Pomohaci sunt reale şi anunţând că doreşte să ia măsuri în acest caz.

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, a transmis public, sâmbătă, un punct de vedere în care precizează că Cristian Pomohaci riscă caterisirea, precizând că preotul a mai fost iertat în urmă cu aproximativ patru ani pentru alte abateri oferindu-i-se însă atunci o şansă pentru a se îndrepta.

Preotul Cristian Pomohaci este paroh în localitate Moşuni, din judeţul Mureş, preotul fiind extrem de cunoscut mai ales ca interpret de folclor şi cântece religioase. El a fost acuzat şi de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, iar în 2013 preotul a primit canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.

Practic, la acea dată Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia i-a dat o pedeapsă religioasă preotului şi un ultim avertisment, fiind totodată pus să aleagă între preoţie şi apariţiile în showbiz. La acea dată, potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, s-a luat în calcul şi măsura drastică de caterisire (excludere din preoţie şi interzicerea dreptului de a sluji - n.r.) a lui Cristian Pomohaci dacă nu se va îndrepta.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri