Prima reacţie a președintelui Iohannis la noul dosar al lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
iohannis dragnea - presidency
Foto: presidency.ro

Persoanele cercetate penal nu au ce căuta în conducerea statului”, a declarat vineri, în Suedia, președintele Klaus Iohannis, întrebat despre noul dosar penal deschis de DNA împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Eu m-am exprimat de foarte multă vreme: din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct!”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

DNA a anunţat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea firmei Tel Drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri