Primarul din Ploieşti a fost arestat preventiv. A avut din nou nevoie de asistență medicală

Data publicării:
badescu salvare

Lui Iulian Bădescu i s-a făcut rău din nou, după ce a aflat că va fi arestat preventiv. El a avut din nou nevoie de asistență medicală. Totuși, edilul nu a plecat de la instanță cu ambulanța care a venit să-i acorde ajutor, ci cu un automobil. El le-a declarat jurnaliștilor că merge la spital.

____________________________________________________ 

Iulian Bădescu a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, însă şi-a petrecut noaptea în spital, după ce i s-a făcut rău în arest. Procurorii DNA îl acuză că ar fi cerut 300.000 de euro mită ca să aprobe sponsorizarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu 8 milioane de lei.

Fotbaliştii echipei Petrolul Ploieşti au cerut şi au şi primit banii promişi de Primărie, după ce au câştigat Cupa României în 2013.

De acele fonduri se interesează acum procurorii anticorupţie. L-au chemat la audieri pe primarul din Ploieşti şi, după cinci ore de discuţii, l-au reţinut. Anchetatorii verifică dacă primăria a acordat legal opt milioane de lei clubului de fotbal pentru performanţe sportive.

Primarul a comentat scurt acuzaţiile: „O aberaţie”.

Procurorii îi reproşează edilului că a semnat documentul prin care sponsoriza clubul de fotbal deşi regulamentul nu fusese avizat de direcţia financiară a primăriei. Şi nu se opresc aici cu acuzaţiile.

Acesta a acordat o finanțare nelegală în cuantum de opt milioane de lei către asociaţia Lupii Galbeni, pretinzând pentru acest fapt suma de 300.000 de euro, din care a primit efectiv 100.000 de euro”, a declarat Lucian Onea, procurorul-şef al DNA Ploieşti.

Procurorii au percheziţionat biroul şi locuinţa primarului de la Ploieşti. Edilul crede că a fost pus sub acuzare din cauza unui denunţ făcut de finanţatorul clubului Petrolul Ploieşti. Omul de afaceri, reţinut şi el pentru evaziune fiscală, ar încerca astfel să iasă de după gratii, crede primarul.

Tot în acest dosar, secretara primăriei Ploieşti şi directoarea juridică sunt cercetate pentru abuz în serviciu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri