Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost validat în funcţie, după ce Tribunalul a decis că edilul are dreptul de a fi ales

Data publicării:
mircia gutau FB

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis, miercuri, contestaţia lui Mircia Gutău la decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de invalidare a acestuia în funcţia de primar.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea nu validase alegerea lui Gutău, întrucât la dosarul acestuia nu exista documentul care să ateste că are dreptul de a fi ales în funcţii publice. Ulterior, edilul a depus la dosar acest document, contestând decizia Judecătoriei.

Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Eusebiu Veţeleanu, care este şi preşedinte al PER Vâlcea, a declarat pentru News.ro că Gutău va fi învestit în funcţie şi va depune jurământul la şedinţa Consiliului Local Râmnicu Vâlcea programată pentru sâmbătă.

Anterior, la cele două şedinţe de constituire a CL Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău nu a fost învestit, întrucât nu a fost validat de instanţă.

La prima şedinţă, consilierii PSD şi PER nu s-au prezentat, iar la cea de-a doua s-a constituit CL şi s-au ales viceprimarii, iar atribuţiile primarului au fost încredinţate temporar unuia dintre viceprimari.

Alegerea lui Mircia Gutău în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a fost invalidată de Judecătorie după ce a constatat că nu există un document care să ateste că Gutău nu are interdicţia de a fi ales.

Mircia Gutău (PER), condamnat definitiv în două dosare de corupţie şi eliberat condiţionat, a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, cu peste 40% din voturi.

În ianuarie 2010, Mircia Gutău a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Fostul viceprimar al oraşului a primit aceeaşi pedeapsă. Cei doi au fost denunţaţi la DNA de un om de afaceri care a reclamat că edilul şi adjunctul său i-au cerut 50.000 de euro pentru a-i elibera un certificat de urbanism.

În iunie 2014, Gutău a fost din nou condamnat, de data aceasta la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţionarea de către municipalitate a unor locuri de joacă la preţuri supraevaluate. Curtea de Apel Craiova a dispus, prin aceeaşi sentinţă definitivă, contopirea pedepsei de doi ani şi şase luni cu pedeapsa mai veche, de trei ani şi jumătate de închisoare, aplicând pedeapsa rezultantă de trei ani şi şase luni de închisoare şi menţinând liberarea condiţionată dispusă anterior în cazul lui Gutău.

Mircia Gutău a fost preşedintele filialei judeţene PDL Vâlcea şi a fost ales primar pentru prima dată în 2004, în iunie 2008 fiind reales din primul tur cu 72% din voturi.

În 15 februarie 2010, în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, Mircia Gutău a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri