Problemele penale continuă pentru Cătălin Voicu

Data publicării:
catalin voicu 1

Cătălin Voicu, fost senator PSD: „Nu vă pot spune decât atât, ce am spus constant: sunt complet nevinovat.”

Fostul senator PSD, Cătalin Voicu a fost condamnat iniţial la cinci ani de închisoare cu executare, dar recursul depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dus la majorarea pedepsei. Completul condus chiar de preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, l-a găsit vinovat pe fostul parlamentar de trafic de influenţă. Pedeapsa: 7 ani de închisoare. Cătălin Voicu nu a fost prezent în sala de judecată la pronunţarea dată pe 22 aprilie 2013. S-a internat de urgenţă la spital, iar avocaţii săi au informat instanţa că al lor client este suspect de cancer la colon.

Cătălin Voicu, fost senator PSD: „Eram pe punctul de a face un infarct, vedeţi că am şi glasul schimbat. Nu sunt vinovat de absolut nimic, nu există nicio probă.”

Procurorii l-au acuzat că în repetate rânduri ar fi primit mită, în total 260.000 de euro şi peste 100.000 de lei de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic. A luat banii pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, pe lângă magistrați și polițiști, pentru decizii favorabile în dosarele în care erau implicaţi cei doi.

Cătălin Voicu, fost senator PSD: „Încerc să îmi aduc pe linia de plutire familia, copiii, este un răspuns mai mult decât sincer.”

Eliberarea condiţionată a fostului senator vine în contextul în care Cătălin Voicu a scris din spatele gratiilor nu mai puţin de şase lucrări ştiinţifice, majoritatea având ca temă siguranţa naţională şi corupţia. Coordonatorul lucrărilor a fost Dan Voinea, fost procuror militar, cel care a instrumentat dosarul Revoluţiei. În urma activităţii ştiintifice, Cătălin Voicu a câştigat 180 de zile. Alte 116 zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar, la bucătăria instituţiei.

Cătălin Voicu, fost senator PSD: „A purta cătuşe în aceste vremuri... ajungi la concluzia că este o virtute.”

Problemele penale sunt însă departe de final pentru Cătălin Voicu. La finalul anului 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie. Fostul senator este acuzat că ar fi intervenit la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte, pentru echipamente care aveau adaosuri comerciale de până la 2500%. Intervenţiile au fost făcute în perioada în care Cătălin Voicu lucra la Administraţia Prezidenţială, fiind consilier în cadrul Departamentul Securităţii Naţionale. În acest dosar a fost trimis în judecată şi directorul Electrica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri