Procesul Antena Group, aproape de final. Pedepsele cerute de procurori

Data actualizării: Data publicării:
ciocanel

Procesul în care fondatorul Particului Conservator, Dan Voiculescu, fiica acestuia, Camelia, şi Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, sunt acuzaţi de şantaj sau complicitate la această infracţiune a intrat în linie dreaptă. Un nou termen, poate ultimul al procesului, se desfăşoară la acestă oră la Curtea Supremă. Procurorii au cerut deja pedepsele pentru inculpaţii din acest dosar. În cazul lui Sorin Alexandrescu, fostul director Antena Group, magistraţii cer 9 ani şi patru luni de închisoare.

 

La termenul de astăzi, procurorii au anunțat pedepsele cerute pentru inculpați. În toate cazurile, este vorba despre închisoare cu executare. Acuzațiile sunt de șantaj, respectiv complicitate la șantaj.

În cazul lui Sorin Alexandrescu, procurorii cer 9 ani și 4 luni de închisoare. Pentru Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la șantaj, procurorii au cerut între 7 și 12 ani de închisoare.

Urmează ca pe parcursul acestei zile, avocații apărării să își susțină concluziile. Este posibil ca instanța să decidă amânarea pronunțării, având în vedere că este un dosar complex, care se judecă de un an în apel la instanța supremă.

În primă instanţă, judecătorii au decis 3 ani si jumătate de închisoare cu executare pentru directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu. Dan Voiculescu, aflat deja în spatele gratiilor, a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Fostul şef ANAF Șerban Pop a primit doi ani cu executare, iar Camelia Voiculescu, doi ani cu suspendare. Atât reprezentanţii Intact, cât şi procurorii DNA - care au cerut pedepse mai mari - au anunţat contestat decizia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri