Procurorii CSM nu o vor pe Giorgiana Hosu șef la DIICOT. Nici Hăineală nu a fost acceptată ca adjunct. Predoiu explică respingerea

Data actualizării: Data publicării:
giorgiana hosu diicot
Giorgiana Hosu, centru.

Procurorii CSM au respins cererea Giorgianei Hosu de a fi delegată în funcția de șef al DIICOT, structură pe care aceasta o conduce în calitate de adjunct. Și cererea de continuare a delegării Oanei Hăineală ca adjunct la DIICOT a fost respinsă, aceasta urmând să lucreze ca procuror de execuție, potrivit Mediafax.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât respingerea solicitării de delegare în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a Giorgianei Hosu.

Citiți și:
Predoiu spune că nu s-a înscris nimeni în cursa pentru șefia DNA, DIICOT și PÎCCJ: Nu mă îngrijorez

Hosu este, în prezent, adjunct DIICOT. Aceasta a preluat atribuțiile șefului Direcției după ce Felix Bănilă a demisionat din funcție.

Procurorii CSM au respins și solicitarea de prelungire a delegării în funcția de adjunct al DIICOT a Oanei Schmidt-Hăineală, care va rămâne procuror pe funcție de execuție.

Cătălin Predoiu explică respingerea delegării pentru Hăineală și Hosu: Am votat pentru stabilitate

Cătălin Predoiu a explicat că la Secția pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în funcții de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”. Bogdan Licu a primit, însă, prelungirea delegării ca șef al Parchetului General, scrie Mediafax.

„S-a discutat. Eu am exprimat punctul de vedere ca în perioada aceasta, până la numirea procurorilor-șefi la Parchetul General, adjuncții, șefii de secție la DNA, DIICOT să avem stabilitate în sistem și ca cei care dețin deja aceste funcții să mai primească o delegare de două luni de zile. E opinia mea, cred în ea, nu are legătură cu nicio persoană. (...) Nu critic, s-a discutat, s-a votat democratic, legal, iau lucrurile ca atare”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului Justiției, votul pe care l-a dat, joi, în secția pentru procurori a CSM a fost pentru „stabilitate”.

„Eu am votat pentru stabilitate, plecând de la premisa, de la un cuget pe care-l știu curat că nu înseamnă nici favorizarea cuiva, nici că cineva pleacă din start cu un avantaj. Dimpotrivă. Nu critic pe nimeni. Era bine să fie această stabilitate”, a mai spus Predoiu.

Precizările vin după ce Secția pentru procurori a CSM a decis, joi, să respingă delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în funcțiile de șef DIICOT, respectiv adjunct al DIICOT. Pe de altă parte, pentru Bogdan Licu s-a votat prelungirea delegării în funcția de procuror general interimar pentru 2 luni.

Înscrierile pentru funcția de șef al Parchetului General, al DNA și al DIICOT sunt în plină desfășurare, însă până în prezent nu s-a înscris niciun candidat. Înscrierile expiră luni, 23 decembrie.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...