Șapte persoane ar fi câștigat mii de euro, mașini și case după ce ar fi înșelat femei prin metoda loverboy. Rețeaua activa din 2020

Data publicării:
masina
Masini gasite la percheziții. FOTO: DIICOT

Șapte persoane au fost reținute pentru trafic de persoane și proxenetism, fiind acuzate că au racolat femei prin metoda loverboy și le-au obligat să practice prostituția în țară și în străinătate. Anchetatorii au pus sechestru pe mașini și case ale suspecților.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au reţinut şapte persoane, în urma descinderilor într-un dosar care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

"Începând cu anul 2020, cei şapte inculpaţi au racolat, utilizând metoda loverboy, şase persoane vătămate, una dintre acestea minoră, şi le-au determinat să practice prostituţia, în România şi în străinătate. În acest scop, au fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, sumele de bani obţinute din această activitate fiind însuşite de inculpaţi", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de DIICOT.

bani-diicot
Bani găsiți în casele suspecților, la percheziții. FOTO DIICOT

Conform aceleiaşi surse, procurorii şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au pus în aplicare, în urmă cu o zi, nouă mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Argeş şi Galaţi.

În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat 16.000 de euro şi 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unităţi de calcul şi diverse înscrisuri. În plus, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum şi asupra unui imobil.

"În urma activităţilor, 19 persoane au fost conduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri. În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a celor şapte inculpaţi", se mai menţionează în comunicat.

DIICOT precizează că victimele au beneficiat de măsuri de sprijin şi protecţie asigurate de o organizaţie nonguvernamentală specializată în lupta împotriva traficului de persoane.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri