Secretara directorului OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi gaze naturale, a fost reţinută

Data publicării:
masina politie bucuresti mediafax 1

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că secretara directorului general al societăţii OPCOM, Margareta Stancu, ar fi falsificat mai multe adeverinţe de salariu, pe care i le-ar fi dat apoi prietenului ei, Cătălin Urs (25 de ani). Ulterior, documentele au fost folosite de apropiaţi ai lui Urs, care au reuşit să înşele cinci unităţi bancare, de la care au obţinut credite în valoare totală de peste 300.000 de lei.

Grupul, format din patru bărbaţi şi şapte femei, era în atenţia anchetatorilor încă din luna februarie. Pentru destructurarea grupului infracţional, poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, au pus în executare, marţi, 11 mandate de aducere.

„Una dintre persoane, profitând de calitatea de secretară la o societate comercială, ar fi întocmit în fals mai multe adeverinţe, folosind ştampila unităţii, iar în baza acestor documente, o altă persoană ar fi întocmit în fals înscrisuri sub semnătură privată, cooptând titulari de credite şi giranţi”, arată Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Acţiunea a fost făcută cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Anchetatorii au reţinut patru persoane, între care Margareta Stancu şi Cătălin Urs, care urmează să fie prezentate în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri