Șeful de la Drumuri din Craiova a fost reținut, după ce și-a falsificat diploma și a încasat indemnizații de peste 1 milion de lei

Data actualizării: Data publicării:
Șeful de la Drumuri Craiova și-ar fi falsificat diplomele de studii
Șeful de la Drumuri Craiova și-ar fi falsificat diplomele de studii. Foto: Facebook

Directorul Direcției Drumuri și Poduri Craiova a fost reținut de procurori și e cercetat pentru înșelăciune. Bogdan Bratu este al treilea șef de instituție acuzat că și-a falsificat diploma pentru a ajunge într-o funcție publică, într-un singur an.

Șeful Direcției de Drumuri Craiova a depus, în 2017, când a obținut funcția, un act anulat între timp pentru fraudă, așa că poliția și parchetul au demarat imediat o anchetă. În timpul în care a ocupat ilegal funcția, spun anchetatorii, a încasat indemnizații de mai bine de un milion de lei.

Bogdan Bratu a fost numit director general al Direcției de Drumuri și Poduri Craiova în 2017, cu o scurtă pauză, în 2018.

După o altă decizie a instanței, prin care o diplomă depusă la dosarul de angajare și de care depindea întrunirea condițiilor de ocupare a funcției a fost anulată, polițiștii au deschis o anchetă de înșelăciune.

Polițiștii spun că Bogdan Bratu ar fi câștigat, ilegal, aproximativ un milion de lei. Este salariul pe care l-ar fi primit, fără drept, de la Direcția de Drumuri Craiova.

Potrivit procurorilor, inculpatul a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite instituții și după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București în legătură cu valabilitatea acestora.

„Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcții publice importante (director regional în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcții în virtutea cărora a avut acces la informații de importanță strategică, gestionarea bugetelor privind construcția și modernizarea drumurilor naționale, derularea și atribuirea contractelor de achiziție publică și de modernizare a rețelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreținere și pază a acestora”, se arată în comunicat.

Cazul de la Craiova pare tras la indigo cu cel al fostului președinte al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, judecat pentru acuzații identice: ar fi ajuns în funcție pe baza unei diplome anulate în instanță, pentru fals..

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri