Senator trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului

Data publicării:
Marius Nicoara USL

Senatorul Marius Nicoară a fost trimis în judecată pentru conducerea sub influența alcoolului, a anunțat marți Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Marius Nicoara USL

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică (...) au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Nicoară Marius Petre (senator în Parlamentul României), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se arată într-un comunicat al Parchetului citat de Agerpres.

Dosarul în care Marius Nicoară a fost trimis în judecată a fost întocmit în urma unui eveniment rutier produs în data de 28 noiembrie 2014, pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca.

„În jurul orei 23,45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, (...) iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13 nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de mașina din fața sa, producând un accident de circulație și intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al mașinii cu care a intrat în coliziune și care a refuzat să depună plângere, se precizează în comunicatul PÎCCJ.

Conform sursei citate, raportul de expertiză medico-legală a arătat că senatorul avea la ora producerii evenimentului rutier o alcoolemie de circa 1,65 la mie.

Cum explica senatorul evenimentul de acum doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri