Sergiu Băhăian, condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare, într-un caz de omor calificat, fals şi înşelăciune

Data publicării:
CATUSE5425080-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN

Sergiu Băhăian este fostul patron al societăţii Sabina Product şi finanţator al clubului de fotbal Gloria Buzău. Capetele de acuzare în acest dosar includ înşelăciune, omor, instigare la omor calificat şi fals.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au judecat recursurile la decizia Curţii de Apel Constanţa, menţinând condamnările hotărâte în iunie 2011 de judecătorii Tribunalului Constanţa. Edward Marian MărculescuDan Liviu Iovan şi George Florian Oprea, complicii lui Sergiu Băhăian, au rămas şi ei cu pedepsele iniţiale, de 13 ani şi 6 luni, 13 ani şi respectiv cinci ani de detenţie

Potrivit rechizitoriului, în iunie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Edward Mărculescu, Dan Iovan şi George Oprea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, omor şi instigare la omor deosebit de grav.

Băhăian a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine beneficii materiale importante prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing, scrie Mediafax. A fost cauzat un prejudiciu total de peste 27 milioane de lei (aproximativ 650.000 de euro).

De asemenea, în sarcina inculpaţilor Şlepac şi Grigoraş s-a reţinut şi că, la instigarea liderului grupului infracţional organizat - Sergiu Băhăian - pentru a se sustrage de la urmărirea penală, i-au ucis cu premeditare pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan.

Adrian Grigoraş şi Valentin Şlepac au decedat între timp.

La 25 noiembrie 2012, Sergiu Băhăian a fost condamnat de asemenea la o pedeapsă de zece ani de detenţie, într-un dosar de înşelătorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri