Sorin Ovidiu Vîntu, anchetat într-un nou dosar. Apar numele lui C. P. Tăriceanu și Bogdan Olteanu

Data publicării:
160728 SOV DNA 01 INQ George Calin

 

Foto: Inquam Photos/George Călin

Actualizare:  Sorin Ovidiu Vîntu a depus, în ultima perioadă, la DNA un memoriu în care reclama fapte de corupție. Procurorii au făcut cercetări și astăzi au luat decizia de a-l pune sub acuzare.

Sorin Ovidiu Vântu este anchetat într-un nou dosar, de procurorii DNA. În dosar sunt vehiculate și numele lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Centrale a României.

Omul de afaceri este cercetat pentru cumpărare de influență.


Actualizare: Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de cumpărare de influenţă. Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, în cauză ar fi implicat şi un politician, căruia i s-ar fi promis un million de euro. Mai exact, anchetatorii fac cercetări pentru cumpărare de influenţă, Sorin Ovidiu Vîntu fiind suspectat că i-ar fi promis unui politician un milion de euro pentru ca acesta să intervină în sprijinul omului de afaceri.



Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus la DNA cu o autospecială din Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost încarcerat în urmă cu șase zile.

Nu este prima oară când el ajunge să dea declarații în fața procurorilor, în calitate de martor. Rămâne de văzut în ce calitate a fost adus astăzi la DNA.

Vinerea trecută, Curtea de Apel București a pronunțat sentințele definitive în dosarul Petromservice, unde prejudiciul este de 83 de milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vîntu a rămas cu aceeaşi pedeapsă ca în primă instanţă, în timp ce pedeapsa lui Liviu Luca a fost redusă cu trei ani. Acuzațiile din primă instanță erau de spălare de bani și delapidare.

Astfel, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la șase ani și două luni închisoare, iar principalii săi colaboratori, Liviu Luca, și Octavian Țurcan, la șase ani închisoare cu executare, respectiv cinci ani și zece luni închisoare. Fostul director al Petromservice, Gheorghe Şupeală, a primit și el șase ani închisoare.

Judecătorii i-au mai condamnat pe Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Sorin Mihai la trei ani de detenţie cu executare, pe Bogdan Negrutzi la patru ani de închisoare cu executare, pe Graziano Rino Raichovich la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Viorel Rîmboacă şi Daniela Braşoveanu au fost condamnaţi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, respectiv un an de detenţie cu suspendare.

Pe latură civilă, cu toţii trebuie să plătească 36 de milioane de euro către Petromservice. Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani.

Sorin Ovidiu Vîntu mai are trei condamnări, două definitive, în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa, şi una în fond, contestată de omul de afaceri, privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri