Tăriceanu: "Este momentul de resetare a modului de funcţionare a unor instituţii"

Data publicării:
170403_COTROCENI_INVESTIRE_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea tariceanu dragnea grindeanu
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Senatului a declarat miercuri, la Parlament, că "reuniunile de tip conjuraţie” deturnează sensul democraţiei, fiind necesar ca deciziile să fie luate în instituţiile democratice, şi nu în culise cu şefii de servicii şi cu procurori. 

170403_COTROCENI_INVESTIRE_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea tariceanu dragnea grindeanu
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

"Aceste reuniuni de tip conjuraţie, fie în preajma alegerilor, fie între alegeri, care sigur că deturnează până la final sensul democraţiei. Dacă deciziile convenind că trebuie să fie luate în instituţiile democratice, atunci ele trebuie să fie cele care conduc, şi nu în culise cu şefii de servicii, cum s-a întâmplat în trecut, cu adjuncţi, cu procurori care nu au ce să caute în aceste medii”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, citat de News.ro.

Preşedintele Senatului a mai spus că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, "se lepăda precum dracul de tămâie” atunci când spunea că nu are întâlniri cu oameni politici. 

"De altfel, îmi aduc aminte foarte bine că doamna procuror şef de la DNA se lepăda precum dracul de tămâie când spunea de întâlniri cu oameni politici, că nu are. Sigur că acesta trebuie să fie principiul, numai că văd că de la declaraţii de principiu la fapte este o distanţă lungă pe care a parcurs-o în doi timpi şi trei mişcări şi participa cu multă voioşie la întâlniri astea şi la altele despre care s-a vorbit în presă. Eu cred că este momentul de resetare a modului de funcţionare a unor instituţii în România (...)”, a completat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai susţinut că este nevoie de o separare clară a puterilor în stat. "Sigur că decizia, în final, trebuie să fie luată de puterile legitime, alese democratic de cetăţeni, Parlament, Guvern, nu de instituţiile de forţă ale statului”, a conchis preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată într-un dosar în care procurorii susţin că ar fi mințit atunci când a spus că nu știe nimic despre retrocedarea către Paul al României a unor suprafețe de teren din Băneasa și Snagov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri