Traian Băsescu neagă ca ar fi intervenit în Justiție

Data publicării:
Traian Basescu la Digi24 15 aprilie 2014 6

Fostul preşedinte respinge din nou că ar fi intervenit în Justitţie în cei 10 ani de mandat.

Traian Băsescu, fost preşedinte al României: Nu există nicio intervenție a mea ca vreunui om să i se facă un dosar. Nu există și vă rog să respingeți această idee de câte ori aveți ocazia.

Traian Băsescu speră ca instituţiile să funcţioneze corect şi după plecarea sa de la Palatul Cotroceni. Fostul preşedinte nu şi-a uitat adversarii politici pe care îi acuză că i-au preluat discursul anticorupţie.

Traian Băsescu, fost preşedinte al României: Mă uit la toți demagogii care spuneau că justiția este politică. Mă uit că azi spun ce spuneam eu în 2005. Vorbesc de justiție independentă, uitați-vă la ei, dar uitați- vă și în ochii lor. Încă nu sunt sinceri.

Spre deosebire de Klaus Iohannis, fostul preşedinte vrea păstrarea MCV pentru Justiţie. El crede că Mecanismul de verificare al Comisiei Europene fereşte Justiţia din România de derapaje.

Traian Băsescu, fost preşedinte al României: Există riscul să facem pași înapoi, liniștea pe care și-o doresc politicienii este liniștea în care se simt bine cei care vor să deturneze noul parcurs din 2004 și până în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri