Turcescu: "Cineva sau ceva ar dori să nu se mai vorbească despre "SIPA"

Data actualizării: Data publicării:
bec arhiva sipa

Într-o intervenţie pe Facebook legat de soarta arhivei SIPA, deputatul PMP Robert Turcescu susţine că în spaţiul public s-a aşternut o tăcere suspectă după ce ministrul Justiţiei a făcut cunoscut faptul că din arhivă au fost fotocopiate 3.000 de pagini din dosare şi că unii dintre cei care au pătruns acolo nu aveau certificat ORNIS.

"Cel mai important simţ al unul jurnalist este flerul. Care fler e o combinaţie misterioasă între experienţă, surse, intuiţie şi informaţii. Se dobîndeşte greu, abia pe la apogeul profesiei, dar face minuni mail ales cînd vine vorba de anchete jurnalistice. De prin 2002-2003, jurnalist fiind, flerul mi-a spus, şi nu numai mie, ci şi altor confraţi, că e ceva necurat cu arhivă SIPA. Şi am tot pus întrebări, am scris, am făcut emisiuni întregi şi interviuri ample despre subiect. Cu Rodica Stănoiu, cu Monica Macovei, cu Cristi Danileţ, cu Valeriu Stoica şi mulţi, mulţi alţii. Din cînd în cînd mai apărea cîte o frîntură de noutate despre subiect, dar greu, fraţilor, cu cleştele...", scrie deptuatul PMP Robert Turcescu, pe contul personal de Facebook.

Acesta face trimitere la două informaţii pe care le consideră bombă, în chestiunea SIPA, pe care le-a făcut publice chiar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Aflăm zilele acestea că în arhiva SIPA s-a intrat fără ORNIS şi că s-au fotocopiat peste 3000 de pagini din dosare. Wow! Şi n-o spune un neica nimeni, ci însuşi ministrul Justiţiei! Erau ani în care aş fi bătut pămîntul în lung şi-n lat pentru o astfel de informaţie! Azi?! Azi, tăcere! Jurnaliştii tac, nimeni nu pare interesat de subiect, deşi e o adevărată bombă de presă care în alţi ani ar fi fost cap de ziar zile în şir.
Flerul meu de fost ziarist îmi spune însă că tăcerea asta... asurzitoare pe marginea subiectului SIPA nu e din ignoranţă. Cineva sau ceva ar dori să nu se mai vorbească despre SIPA şi despre arhivă acestui serviciu. E un subiect sensibil, e cu bătaie lungă, ascunde o taină, poate cea mai mare taină a anilor de după 1989. O veste proastă am pentru toţi cei care ar vrea că subiectul arhivei SIPA să cadă în uitare: n-o să va iasă, băieţi, secretele vor fi în cele din urmă scoase la suprafaţă! Am un fler că foarte curînd...", subliniază Turcescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri