Un american, student la Medicină în Constanța, care droga și viola tinerii racolați în club, a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
baiat abuzat se apara de agresor
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un american, student la Medicină în Constanța, a fost condamnat definitiv la 16 ani și 8 luni de închisoare pentru că droga tinerii și îi viola. Bărbatul, care se visa medic, le dădea acestora "cocktail-uri" din alcool și medicamente, se arată în datele de la dosar. La scurt timp după ce le beau, victimelor li se rupea filmul, scrie Replica Online. Este și cazul a doi tineri din Medgidia, care l-au dat pe mâna poliției după ce au fost agresați sexual.

Bărbatul, cetățean american, își racola victimele din cluburile de pe litoral. După ce aborda băieți tineri, îi invita la el acasă, să bea ceva. Așa s-a întâmplat și în iunie 2017, când doi tineri din Medgidia, în vârstă atunci de 20, respectiv 21 de ani, au mers acasă la individ, în calitate de amici, spun aceștia.

Americanul i-a servit cu băutură, un "cocktail" format din alcool și benzodiazepine - niște medicamente cu efect tranchilizant mediu sau minor, folosite pentru tratarea psihozei.

În fața anchetatorilor, tinerii au declarat că în scurt timp li s-ar fi "rupt filmul". Își amintesc doar că stăteau pe canapeaua din supragerie când i-a luat amețeala, iar cand s-au trezit erau complet dezbrăcați, în dormitorul bărbatului.

Și-au dat seama ce s-a întâmplat și au plecat imediat. Pe drum, scrie sursa citată, au lovit mai multe mașini parcate, întrucât erau încă sub efectul "cocktail-ului" cu droguri.

Duși la audieri, tinerii le-au mărturisit totul polițiștilor. Cu ajutorul unui investigator sub acoperire, două săptămâni mai târziu oamenii legii au reușit să îl prindă pe agresor.

În casa, dar și în autoturismul lui, anchetatorii au descoperit o adevărată "farmacie", scrie sursa citată. Polițiștii au ridicat atunci 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conțineau benzodiazepine, 5 laptopuri, un DVR, 7 telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor, dar și diferite obiecte destinate obținerii satisfacției sexuale.

În primă instanță, magistrații Judecătoriei Constanța au decis condamnarea studentului american la 19 ani de închisoare pentru viol, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, ultraj contra bunelor moravuri și influențarea declarațiilor.

După judecarea apelului, pedeapsa s-a redus la 16 ani și 8 luni de închisoare, în cazul unora dintre pedepse intervenind prescripția penală. Sentința dată pe 19 februarie 2024 este definitivă, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri