Un bărbat din Iași, care voia să devină șofer, i-a oferit 350 de euro mită polițistului care îl examina

Data publicării:
masina de scoala auto examen
Foto: Digi24

Dosar penal în loc de permis de conducere. Un bărbat din Iași, care voia cu orice preț să devină șofer, a crezut că va reuși mai ușor cu o mică "atenție" dată polițistului examinator. Odată cu documentele, candidatul la proba practică i-a întins agentului și 350 de euro. Polițistul a refuzat și l-a reclamat imediat pe bărbat la 0800.806.806, linia Call-center anticorupție.

Incidentul a avut loc joi dimineața, în Iași. Bărbatul urma să susțină proba practică a examenului pentru obținerea permisului.

Când i-a venit rândul la examinare, candidatul i-a înmânat actele polițistului. Printre documente, bărbatul a plasat și 350 de euro, bani care ar fi urmat, credea el, să îi asigure promovarea examenului

Când a văzut banii, examinatorul auto a sunat imediat la 0800.806.806, linia Call-center anticorupție, și a sesizat fapta de dare de mită.

"Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Iaşi au procedat de îndată la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru probarea infracțiunii de dare de mită", au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Potrivit legii, "promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani".

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri