Un primar și doi polițiști din județul Botoșani, acuzați de contrabandă cu țigări

Data publicării:
528111fa95f9cfb62c000003

Printre suspecţii de contrabandă cu ţigări se numără şi primarul comunei Păltiniș, Constantin Romanescu, dar și doi polițiști de frontieră din Botoșani care ar fi chiar capii rețelei.

Unul dintre cei doi polițiști de frontieră a constituit împreună cu alte persoane una din grupările infracționale organizate. Celălalt polițist a sprijinit mai multe grupări infracționale organizate în calitatea sa de ofițer în cadrul unui sector al poliției e frontieră. Primarul are calitatea de învinuit, cercetările vor continua și vom stabili implicarea acestuia”, a declarat Lacrămioara Balica, procuror DIICOT Botoșani.

Dintre cele 75 de persoane care au primit mandate de aducere, doar 50 dintre ele au calitatea de învinuit, restul fiind martori în dosar.

Potrivit procurorilor, de la începutul anului, traficanții au introdus în țară aproape 600.000 de pachete cu țigări. În timpul perchezițiilor, poliţiştii au găsit în locuinţele acestora un girofar, o sirenă, spray-uri paralizante, curele, saci şi chiar cuie pentru spart roţile. Anchetatorii au confiscat şi mai multe telefoane, cartele, pachete de ţigări, calculatoare, dar și sume mari de bani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri