Un tribunal din SUA i-a acordat despăgubiri de 1,4 milioane de dolari unui bărbat căruia i-a fost furată pisica

Data publicării:
Pisica pentru care un bărbat a primit 1,4 milioane de dolari după ce i-a fost furată
Cu toate că Smith a câștigat procesul, acesta nu și-a primit și pisica înapoi; ea avea deja un alt stăpân când bărbatul a găsit-o pe stradă. Captură foto: oregonlive

Misiunea unui bărbat de a-și căuta dreptatea în instanță pentru pierderea pisicii sale l-a făcut mai bogat cu aproape 1,4 milioane de dolari, potrivit New York Post.

Joshua Smith l-a dat în judecată pe proprietarul casei în care locuia, susținând că acesta i l-a furat pe Frank, motanul lui de trei ani.

„Mesajul juraților ar trebui să fie clar și răspicat pentru toți proprietarii”, a spus avocatul Michael Fuller, care a câștigat cazul. „Trebuie să respecți drepturile chiriașilor, mai ales când vine vorba de animalele de companie.”

Povestea lui Smith (41 de ani) a început în 2017, atunci când a găsit pe stradă o pisică și a adus-o în camera pe care acesta o închiriase într-o locuință socială destinată persoanelor aflate în recuperare de pe urma dependenței de droguri.

Smith s-a întors acasă pe 29 aprilie 2019 și a descoperit că Frank a dispărut în mod misterios. Câteva zile mai târziu, bărbatul l-a dat în judecată pe proprietarul casei, Devon Andrade, și firma PineStreet, care administrează locuința.

Andrade a recunoscut în instanță că el este cel care a luat pisica și că Smith a încălcat clauzele contractului de închiriere când și-a luat un animal de companie. Proprietarul casei a mai spus că prietena lui l-a lăsat pe Frank la un adăpost pentru animale.

„Se pare că jurații erau și ei iubitori de animale”, a povestit Fuller. Aceștia au deliberat timp de aproape două ore înainte să îi acorde 1,375 de milioane de dolari lui Smith pentru pierderea pisicii.

Cu toate că Smith a câștigat procesul, acesta nu l-a câștigat și pe Frank. S-a descoperit că pisica nu era fără stăpân atunci când a găsit-o Smith: avea un microcip și a fost returnată primului proprietar.

Între timp, Smith s-a căsătorit, a continuat programul de recuperare, s-a mutat în stațiunea Seaside din Oregon și a deschis o frizerie.

„Cel mai important lucru este că m-am putut apăra în instanță”, a spus Smith. „Am fost foarte norocos pentru că am spus adevărul, indiferent de situație.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri