Unul dintre cei mai feroce criminali în serie din România, supranumit al doilea Rîmaru, ar putea fi eliberat din închisoare

Data actualizării: Data publicării:
barbat in varsta in inchisoare
Unul dintre cei mai feroce criminali în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare FOTO: Shutterstock

Iulian Țigănilă, supranumit al doilea Rîmaru, care este considerat unul dintre cei mai feroce criminali în serie din România, ar putea fi eliberat în curând din închisoare, după ce instanța i-a comutat pedeapsa pe viață.

Iulian Țigănilă, de 61 de ani, din Ungheni, județul Argeș, a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viață pentru crimă, însă mai avea două sentințe anterioare pentru aceeași faptă. A fost condamnat pentru trei crime, însă era suspectat că ar fi omorât 4 sau chiar 7 oameni, în scop de jaf, la sfârșitul anilor 1990.

Bărbatul se află în spatele gratiilor din anul 2000 și de-a lungul timpului s-a plimbat pe la mai multe penitenciare și a încercat să convingă mai multe instanțe să-l elibereze condiționat. Acum, Tribunalul București decis să îi înlocuiască pedeapsa detențiunii pe viață cu 25 de ani de închisoare, potrivit epitesti.ro.

Asta înseamnă că Țigănilă poate să iasă în curând din închisoare, întrucât acesta şi-a ispășit deja fracția necesară pentru a putea cere eliberarea condiționată. Însă decizia în cazul lui poate fi schimbată la Curtea de Apel.

Potrivit anchetei, victimele lui Țigănilă erau persoane care consumau alcool și locuiau singure. S-a apropiat de ele ademenindu-le cu băutură, le-a jefuit, în unele cazuri chiar le-a vândut locuințele, apoi le-a ucis și le-a aruncat cadavrele în fântâni părăsite sau în canale de irigații.

Procurorii și polițiștii au lucrat la cazul lui Țigănilă timp de 15 ani. Deși el a susținut întotdeauna că este nevinovat, a fost dat de gol de un complice.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri