VIDEO. Bărbații în negru care îl apără pe Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
men in black bodyguarzi dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost protejat în această seară de niște tineri voinici, cu priviri fixe, tunși scurt, îmbrăcați în negru și foarte tăcuți. Au fost și ei protejați de jandarmi.

În toată învălmăşeala creată la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aceştia pot fi observaţi în spatele cordonului format de jandarmi - semn că au un statut special faţă de susţinători şi contestatari - dar şi în apropierea maşinii care l-a adus pe Liviu Dragnea la DNA.

După ce președintele PSD a fost informat de procurorii că i-a fost pusă toată averea sub sechestru, pentru acoperirea prejudiciului din dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a părăsit sediul direcției anticorupție. A fost înâmpinat la ieșire de multe aplauze, pe de o parte, și huiduieli, pe de altă parte. Bărbații în negru păreau să apere mașina în care a urcat șeful PSD, încercând să scape de jurnaliști, relatează Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Aceștia nu sunt agenți SPP, deoarece Liviu Dragnea nu are protecție de la acest serviciu.

Este posibil ca bărbații să fie angajați ai unei firme private de securitate. Nu ar fi, de altfel, o premieră. S-a întâmplat și la Înalta Curte, unde Liviu Dragnea a fost prezent la un termen de judecată, într-un alt dosar. După patru ore în instanța supremă, Liviu Dragnea a ieșit flancat de mai mulți bodyguarzi.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a spus inițial despre aceștia că sunt „pesedişti vechi, unii sunt eroi ai Revoluţiei”. S-a dovedit apoi că este vorba despre angajați ai unei firme de pază, în același timp apropiați ai lui Adrian Năstase.

Liviu Dragnea a fost chemat la DNA să ia la cunoştinţă decizia procurorilor. Aproape 128 de milioane de lei, adică peste 27 de milioane de euro, are de recuperat statul de la liderul PSD şi alţi patru inculpaţi din dosar. Suma depăşeşte valoarea întregii averi oficiale a lui Dragnea, aşa că DNA i-a pus sub sechestru toate bunurile. Case, terenuri, acţiuni, conturi şi bani daţi cu împrumut.

În doar câteva minute, procurorul de caz i-a explicat exact cum stă situaţia. Mai mult i-a luat liderului PSD să intre şi să iasă. Zeci de oameni, atât susţinători, cât şi protestatari, l-au aşteptat pe Liviu Dragnea în faţa sediului DNA.

La plecare, nu a făcut nicio declaraţie. pentru că ştia de ce a fost chemat.

„O să merg ca să iau în primire sechestrul, probabil urmează sechestrul pe viață. Am fost făcut țintă de câte ori PSD a vrut să facă ceva important pentru România. Acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției de oameni care se ascund”, spusese el în cursul zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri