VIDEO O bombă artizanală confecţionată de „teroristul din Arad” a fost detonată în poligon. Explozia, înregistrată cu o cameră video specială

Data publicării:
detonare

O bombă artizanală confecţionată de „teroristul din Arad”, aşa cum a fost numit de către anchetatori tânărul Remus Văsuţ, a fost detonată în poligon. Dispozitivul improvizat ar fi provocat victime pe o rază de 50 de metri, dacă ar fi explodat într-un loc public.

Foto: Facebook.com

Detonarea a fost înregistrată cu o cameră video specială de procurori şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii, care analizează imaginile. Dispozitivul exploziv improvizat a fost filmat cu încetinitorul în timp ce era detonat într-un poligon din Bucureşti. Imaginile cu explozia merg apoi la dosarul instrumentat de procurorii DIICOT, care vor încerca să îi convingă pe judecători să îi acorde lui Remus Văsuţ pedeapsa maximă pentru fapta sa, respectiv 15 ani de închisoare.

Remus Văsuţ este în arest la domiciliu în locuinţa sa din localitatea Ghioroc, după ce ofiţerii SRI şi procurorii au descoperit că acesta confecţionase mai multe bombe, pe baza unei documentări pe internet. Pasionat de arme şi motociclete, acesta este fan al lui Adolf Hitler şi şi-a pus la punct un laborator clandestin chiar în casa bunicilor. Oamenii legii l-au prins în flagrant în momentul în care încerca să vândă materialele confecţionate, după un filaj de câteva luni. Pentru a se apropia de el, polițiștii sub acoperire au cumpărat de la el doi câini, suspectul întreținându-se din creșterea câinilor de luptă. 

Tânarul de 20 de ani este cercetat în stare de arest preventiv pentru terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive.

La primele audieri, procurorii DIICOT au prezentat în instanţă detalii despre planurile suspectului, de când acesta avea doar 16 ani. El intenţiona să arunce în aer un local din Arad cu o maşină capcană: „Planul ar fi implicat o maşină umplută cu substanţe pirotehnice. Nimeni nu ar fi scăpat. Nu explozia devastatoare i-ar fi ucis, ci suflul deflagraţiei, spunea suspectul. Acesta era interesat şi de filmele care prezentau activităţile trupelor paramilitare şi filmele care aveau ca temă uciderea părinţilor, se arată în documentul procurorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri