Viorica Dăncilă despre telefonul dat de Iohannis ambasadorului României la UE: Este o informație neverificată

Data publicării:
Viorica Dăncilă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că nu știe cum a votat ambasadorul României la UE, în cazul Kovesi și că este o informație neverificată cea conform căreia președintele Klaus Iohannis ar fi vorbit la telefon cu Luminița Odobescu pentru a-i transmite acesteia să o voteze pe Laura Codruța Kovesi în ciuda mandatului transmis de Guvern.

Dăncilă a precizat că nu a discutat cu Luminița Odobescu și că a transmis doar punctul de vedere al Guvernului care îndemna la un vot negativ în COREPER.

„Este un vot majoritar, din 22 de voturi au fost 17 voturi pentru. Majoritatea trebuie acceptată. Nu știu (n.r. dacă președintele a sunat-o pe Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE), este o informație încă neverificată, vom vedea pe urmă cum a votat. Nu am discutat astăzi cu doamna Odobescu, am trimis punctul de vedere al Guvernului.”, a delcarat Viorica Dăncilă.

Premierul și-a menținut părerea conform căreia Laura Codruța Kovesi are probleme fiind cercetată de Secția Specială și a declarat că este opțiunea fiecărui stat de a susține sau nu un candidat.

„Este opinia fiecărei țări. Nu se discută această opinie. Opinia celorlalte țări trebuie respectată. Să ne amintim când a fost desmenat Donald Tusk președintele Consiliului European, dar candidatura sa nu a fost susținută de Polonia.”, a mai spus Dăncilă.

Întrebată de jurnaliști dacă o felicită pe Laura Codruța Kovesi, premierul a răspuns: „Felicit orice om care obține un rezultat.”

Imediat după votul dat pentru desmenarea Laurei Codruța Kovesi, Viorica Dăncilă a declarat că imaginea României ar putea avea de suferit dacă acuzele care i se aduc se vor dovedi adevărate.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri