Vlad Pascu ar putea primi o pedeapsă mai mică. Tatăl lui Sebastian, plângând: M-am dus cu poza lui, judecătoarea m-a întrebat cine sunt

Data actualizării: Data publicării:
tata-sebastian-vlad-pascu-digi
 Tatăl lui Sebastian a spus, printre lacrimi că nu mai are nicio speranță. El a declarat că judecătoarea care la termenul anterior a cerut buletinul fiului lui mort, acum l-a întrebat cine e. FOTO: Captură Digi24

Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal cu maşina doi tineri, la 2 Mai, și-a recunoscut faptele, la termenul de astăzi al procesului său, pentru a primi o sentință mai blândă. Tatăl lui Sebastian a spus, printre lacrimi că nu mai are nicio speranță. El a declarat că judecătoarea care la termenul anterior a cerut buletinul fiului lui mort, acum l-a întrebat cine e.

ACTUALIZARE 12.00 Adrian Cuculis, avocatul familiei tinerei decedate în accidentul rutier de la 2 Mai provocat de Vlad Pascu, a declarat că la termenul de joi judecătoarea a admis solicitarea lui Pascu de a se judeca dosarul în procedură simplificată pentru a putea beneficia astfel de reducerea cu o treime a pedepsei. Avocatul a mai anunţat că cererea de recuzare a judecătoarei a fost respinsă, iar la următorul termen se va discuta solicitarea de schimbare a încadrării juridice - care acum este de ucidere din culpă - în omor calificat.

Știrea inițială

Vlad Pascu nu a fost prezent azi la proces, el a participat prin videoconferință.

Vlad Pascu a ales procedura simplificată, ceea ce înseamnă că pedeapsa i s-ar putea reduce cu o treime.

Procesul a început la ora 9.00 la Judecătoria Mangalia, fiind al doilea termen de judecată. La termenul anterior, procesul a fost amânat pentru că Vlad Pascu nu avea avocat.

Avocații prinților tinerilor decedați cer să se schimbe încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat.

La termenul de azi, părinții victimelor accidentului de la 2 Mai au fost din nou față în față cu judecătoarea care la termenul anterior a întrebat dacă Sebastian, unul dintre tinerii decedați, se afla în sală. 

Procesul de azi s-a încheiat, iar un nou termen a fost stabilit pentru 4 aprilie.

"Așteptăm până pe data de 4 aprilie. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele pentru vechea încadrare. Nu mai am nicio speranță. M-a văzut cu poza băiatului în mână, m-a întrebat cine sunt. I-am spus: sunt tatăl lui Sebi, l-am adus și pe el în sală, ca să îl vedeți", a povestit printre lacrimi tată lui Sebastian.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, Ancuța Ioana Popoviciu, care judecă dosarul lui Vlad Pascu. Ea a fost acuzată de părinţii victimelor, că joi, la primul termen de judecată, a cerut buletinului tânărului mort în tragedie şi că nu ştia că acesta este decedat. Anul trecut, judecătoarea a fost în vizorul CSM, pentru neglijență. 

Tatăl băiatului a povestit totul cu lacrimi în ochi, pe treptele judecătoriei. "Judecătoria Mangalia nu este… când mi-a spus dacă băiatul meu e în sală... N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi vrea buletinul", a spus bărbatul la termenul din 22 februarie.

Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri