Kelemen Hunor, după ce actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea: "Nu putem fi indiferenți"

Data publicării:
kelemen hunor cu masca tine un document in maini
Vicepremierul Kelemen Hunor. Foto: gov.ro

UDMR este alături de Maia Morgenstern și de comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat, transmite Kelemen Hunor. Actrița a primit amenințări cu moartea prin intermediul unor mesaje semnate de formațiunea politică AUR.

„Deși sunt sigur că cei care astăzi recurg la amenințări cu moartea din motive antisemite sunt în minoritate, noi nu putem fi indiferenți și nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorității societății”, este mesajul lui Kelemen.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR.

Citește și: Concluzie în ancheta privind mesajul de amenințare primit de Maia Morgerstern, semnat AUR: Adresa de IP a autorului nu e cea reală

Președintele AUR, George Simion, condamnă acțiunea 

Președintele George Simion susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce. Simion a transmis un comunicat de presă prin care se dezice categoric de acele afirmații.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor.

Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, dar și consilier onorific al prim-ministrului, a cerut Poliției „să ancheteze de urgență cazul atacului antisemit la adresa dnei Morgenstern și să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acțiunile antisemite”.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri