Klaus Iohannis, despre atacul terorist din Bruxelles: Rămânem uniţi în jurul valorilor europene, unde teroarea şi ura nu-și au locul

Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis.
Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj în care condamnă atacul terorist care a avut loc luni noaptea la Bruxelles, în urma căruia doi oameni au murit.

„Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles. România transmite condoleanţe familiilor victimelor. Rămânem uniţi în jurul valorilor noastre comune europene, unde teroarea şi ura nu îşi au locul”, este mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Două persoane de naționalitate suedeză au fost ucise și alta a fost rănită de un bărbat care a deschis luni seară focul în centrul orașului Bruxelles. Suspectul, un bărbat cu origini tunisiene, a tras cu o armă automată, apoi s-a urcat pe un scuter și a fugit de la fața locului. În momentul atacului, a strigat „Allah akbar”.

Bărbatul a fost arestat marți dimineața și se află la terapie intensivă, a anunțat ministrul de Interne belgian.

El a fost identificat ca fiind Abdeselam L, în vârstă de 45 de ani, din Schaerbeek, de origine tunisiană. În cadrul unei conferințe de presă susținute marți dimineață, la ora 5.00, premierul a confirmat că acesta se afla ilegal în Belgia. De fapt, el a depus o cerere de azil în 2019, dar a primit o decizie negativă. A fost radiat în 2021, dar ordinul său de a părăsi țara nu a mai fost emis. Este cunoscut de poliție pentru trafic de persoane, ședere ilegală și subminarea securității statului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri