Klaus Iohannis, mesaj pentru noul premier britanic Rishi Sunak: „Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună”

Data publicării:
iohannis ce
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care îl felicită pe Rishi Sunak, după ce a devenit în mod oficial premierul Regatului Unit.

„Felicitări, Rishi Sunak, pentru numirea în funcția de Prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord! Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru consolidarea Parteneriatului nostru Strategic,” se arată într-un mesaj postat de Administrația Prezidențială a României pe pagina de Facebook.

Rishi Sunak a ajuns la Palatul Buckingham și a avut prima sa întâlnire oficială cu Regele Charles al III-lea care i-a încredințat mandatul de a forma guvernul Regatului Unit. Astfel, Rishi Sunak a devenit prim-ministrul țării, al treilea în ultimele luni, după plecarea lui Boris Johnson în vară și după un mandat scurt dar haotic al predecesoarei sale, Liz Truss.

Numirea lui Rishi Sunak în fruntea guvernului de la Londra este prima făcută de Regele Charles al III-lea, care a urcat pe tron la începutul lunii septembrie, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri