Lista alimentelor recomandate pe timp de caniculă. De ce trebuie să ne ferim de înghețată și de băuturile reci

Data publicării:
pepene rosu
Specialiștii recomandă în această perioadă o dietă echilibrată și un consum ridicat de lichide. FOTO: Profimedia Images

Înghețata sau băuturile reci nu sunt cea mai bună variantă atunci când vrem să ne răcorim pe timp de caniculă. Ele dau senzația de răcorire doar pe moment, însă ne pot face mai mult rău decât bine, când afară sunt temperaturi ridicate. Specialiștii recomandă în această perioadă o dietă echilibrată și un consum ridicat de lichide. 

În aceste zile, în care temperaturile sunt foarte ridicate, alimentele pe care le consumăm ne pot influența în mod direct starea generală a organismului, dar și energia pe care o avem.

Înghețata și băuturile reci nu sunt cele mai recomandate în această perioadă, pentru că deși ne dau senzația de răcorire este doar o senzație de moment, fiindcă organismul generează și mai multă căldură în procesul de digestie a acestor alimente.

Există o serie de alimente care sunt recomandate, dar și mai multe alimente care ar trebui evitate.

Este important ca din meniul zilnic să nu lipsească alimentele cu un conținut ridicat de apă. Fructele și legumele au un conținut ridicat de apă, dar și de vitamine.

Recomandate sunt roșiile, spanacul, castraveții, pepenele, citricele, merele, dar și fructele de pădure.

De evitat în aceste zile sunt cafeaua și alcoolul, pentru că duc la deshidratare.

Nu trebuie să uităm absolut deloc de apă. Cantitatea de apă necesară este de minimum doi litri pe zi pentru persoanele adulte.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri