Lucrări la podurile peste brațul Borcea și de la Cernavodă. Pe autostrada A2 vor fi restricții de circulație

Data publicării:
podul peste dunare la fetesti
Podul de la Cernavodă. FOTO: CNAIR Facebook

Podul peste brațul Borcea de pe A2 va fi reabilitat, iar lucrările vor începe vineri. Totodată, luni, vor fi reluate reparațiile la podul de la Cernavodă, care au fost întrerupte în timpul verii. Pentru aceste lucrări vor fi instituite restricții de circulație.

Vineri, încep lucrările la Calea de rulare la Podul peste brațul Borcea. Vor fi instituite restricții de circulație, fiind închisă calea 1 de rulare, pe sensul de mers București – Constanța.

Vor fi realizate următoarele lucrări de reparații și reabilitare: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale - la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podurile principale, cât și pe viaductele de acces, consolidări structurale cu benzi din fibre de carbon grinzi precomprimate.

Podul peste brațul Borcea are 970 de metri lungime și este un pod combinat de cale ferată și șosea.

Totodată, luni se reiau lucrările la podul de la Cernavodă. Vor fi instituite restricții de circulație, prin închiderea Căii 2 de rulare, pe sensul de mers Constanța – București. Este vorba despre continuarea lucrărilor de reparații și reabilitare, care au fost întrerupte în vară.

Va fi refăcută calea aferentă trotuarelor și a parapetului pietonal, atât pe podul principal, cât și pe viaducte. Pe podul metalic se va înlocui parapetul direcțional, vor fi inlocuite rosturile de dilatație pe calea de rulare, se vor face reparații cu betoane speciale la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structurile metalice.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri