MAI anuntă primele incidente la alegerile parlamentare. Amendă 2.000 de lei în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
buletine de vot
MAI a anunțat primele incidente la alegerile parlamentare 2020. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Românii votează astăzi la alegerile parlamentare 2020. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a declarat că până acum au fost sesizate câteva incidente, dar acestea nu au afectat desfăşurarea votului.

În Bucureşti un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic de urgenţă 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu purta mască de protecţie. În urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă, notează Mediafax.

Un alt incident a avut loc în Capitală, unde trei membri ai birourilor electorale de la secţii diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii şi al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conştiente şi au fost asistate medical la faţa locului.

La o secţie de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat că ar primit un buletin care avea aplicată ştampila de vot. La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.

Unul dintre cele mai grave incidente petrecute în dimineața zilei de 6 decembrie a avut loc în judeţul Gorj. Un polițist a raportat faptul că după preluarea pazei unei secţii de votare, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, alta decât cea în care este amplasată secţia de votare, a tras din greşeală un foc de armă. Incidentul s-a produs înainte de deschiderea secţiei de vot. Nu au rezultat decât pagube materiale. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ pentru a efectua verificări cu privire la acest incident.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri