Marcel Ciolacu a participat la reuniunea trilaterală de la Varna. România, Bulgaria și Grecia vor implementa un plan comun de acțiune

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu la întâlnirea trilaterală
Premierul României, Marcel Ciolacu, alături de prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, şi de cel al Bulgariei, Nikolai Denkov. Sursa foto: facebook.com/CiolacuMarcel

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, de la Varna, că la reuniunea trilaterală România - Bulgaria - Grecia, la care participă, se discută teme relevante pentru regiunea noastră, dar şi teme de actualitate ale agendei europene şi de securitate. Prim-ministrul României a subliniat „ambiția României” de a intra în Schengen, conform unei postări pe o rețea de socializare.

La întâlnirea de la Varna, participă alături de premierul României, prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, şi cel al Bulgariei, Nikolai Denkov și reprezentanță ai Comisiei Europene, comisarii Margaritis Schinas și Adina Vălean.

Marcel Ciolacu a scris pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj în care face un rezumat al întâlnirii trilaterale din Bulgaria.

„Am participat astăzi, la Varna, la Trilaterala România-Bulgaria-Grecia prin care am relansat dialogul dintre țările noastre în jurul unor proiecte concrete de #interconectare în transporturi, energie, comerț sau securitate., a spus premierul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta a subliniat că a introdus pe agenda discuțiilor necesitatea urgentării intrării României în spațiul Schengen și posibilitatea ca România să devină un factor activ în economia din regiune.

„În prezența reprezentanților Comisiei Europene, a prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, și cel al Bulgariei, Nikolai Denkov, am reiterat ambiția României de a deveni rapid stat membru al spațiului #Schengen și de a deveni un actor economic influent în regiune.”, a scis Ciolacu.

Conform premierului, cele trei state au agreat implementarea unui plan de acţiune comun pentru evoluția cooperării trilaterală.

”România poate, în parteneriat cu Bulgaria şi Grecia, să aibă o influenţă mai mare în Uniunea Europeană, promovând rolul său central în reconstrucţia Ucrainei şi dorinţa de a vedea Republica Moldova şi statele din Balcanii de Vest cât mai rapid în Uniunea Europeană”, a mai precizat Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri