Marcel Ciolacu l-a primit pe ambasadorul armean la Palatul Victoria: România sprijină consolidarea relaţiilor Armeniei cu UE

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu
Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu ambasadorul Republicii Armenia în România. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan. Ciolacu a afirmat că România sprijină consolidarea relaţiilor Armeniei cu Uniunea Europeană, încurajează agenda de reforme a acestei ţări şi consolidarea rezultatelor obţinute, informează biroul de presă al Guvernului. 

„Cele două părţi au convenit încurajarea colaborării economice şi susţinerea trendului pozitiv înregistrat în prima parte a acestui an. A fost punctat domeniul energetic, context în care premierul Marcel Ciolacu a subliniat că România este un susţinător puternic al diversificării rutelor de aprovizionare şi de transport, abordare strategică prioritară pe termen lung asumată de ţara noastră în scopul eliminării dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia”, reiese din comunicatul transmis de Guvern, citat de Agerpres. 

Marcel Ciolacu a apreciat evoluţia relaţiilor bilaterale şi contribuţia pe care au avut-o la relansarea dialogului politic vizitele efectuate în acest an, la Bucureşti, de către ministrul afacerilor externe al Armeniei (1-4 aprilie) şi delegaţia Adunării Naţionale a Republicii Armenia (28 mai-1 iunie).

De asemenea, şeful Executivului a remarcat rolul „substanţial” pe care l-au avut reprezentanţii comunităţii armene, de-a lungul secolelor, în domenii precum educaţia, arta, cultura, politica şi sportul.

Un punct al discuţiei a făcut referire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar premierul a reiterat poziţia "clară" a României în ceea ce priveşte „susţinerea solidă şi multidimensională” a Ucrainei.

La întrevedere au participat deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, şi consilierul de stat în cancelaria prim-ministrului Nicolae Comănescu.

Guvernul reaminteşte că România a recunoscut independenţa Republicii Armenia la 11 decembrie 1991, iar la 17 decembrie 1991 cele două ţări au stabilit relaţii de colaborare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri