Medici și asistente de la Dorohoi au întrerupt munca după anunțul că spitalul va trata cazuri de COVID-19. Sindicalist: Nu e protest

Data publicării:
spital dorohoi

Zeci de angajați de la Spitalul Municipal Dorohoi s-au adunat în curtea unității sanitare, după ce au fost anunțați că vor trata pacienți cu coronavirus. Daniela Barbacariu, lider Sanitas Dorohoi a declarat pentru Digi24 că nu este vorba despre un protest, și că oamenii au ieșit "să întrebe".

Potrivit liderului de sindicat, spitalul Dorohoi era anunțat ca fiind în linia a patra de intervenție, dar în urmă cu trei zile s-a luat decizia ca aici să fie tratați pacienți cu coronavirus.

Barbacariu a spus că spitalul nu are infrastructura și nici instalațiile necesare pentru ventilația pacienților, nici personal sanitar pentru cazuri grave sau medii.

În plus, potrivit liderului de sindicat, în spital nu există linii de gardă pentru ATI, laborator, secție de cardiologie sau neurologie.

Ea a invocat și problema stocurilor: "Când vom avea pacienți cu coronavirus, materialele existente ne vor face vulnerabili în fața bolii.

Nu fugim de muncă, dar trebuie să avem cu ce.

Nu este un protest, așteptăm răspunsuri, nimeni nu știe cum va fi, ce fel de pacienți vom prelua".

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri