Ministrul Apărării condamnă atacurile rusești asupra porturilor Ucrainene. „Nu a existat o amenințare pentru România”

Data publicării:
Ministrul Apărării Angel Tîlvăr
Ministrul Apărării Angel Tîlvăr. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a condamnat noul atac „nejustificat” al Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. El a adăgat că nu a existat nicio amenințare pentru România.

„Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina de către Federația Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, a scris Tîlvăr pe Facebook.

„Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, a adăugat el.

„Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate”, a mai spus ministrul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri