Miruna Pascu va fi eliberată din arest. Instanța a decis măsura controlului judiciar

Data actualizării: Data publicării:
femeie insotita de un politist mascat
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri la 2 Mai. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Tribunalul Bucureşti a dispus, luni, eliberarea din arest a Mirunei Pascu, mama şoferului drogat care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, şi cercetarea acesteia sub control judiciar. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DIICOT.

„Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei, cu privire la inculpata Pascu Miruna” și „dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei PASCU MIRUNA, la rămânerea definitivă a prezentei, dacă nu este arestată în altă cauză” se arată în soluția Tribunalului București.

Miruna Pascu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să informeze organul judiciar dacă își schimbă locuința, să se prezinte la organul de supraveghere, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată, să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanței de judecată, să nu comunice direct sau indirect cu inculpatii și cu martorii din dosar.

Miruna Pascu a fost arestată preventiv în 15 septembrie. Ea este acuzată de DIICOT de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Miruna Pascu a ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

În dosar este cercetat şi tatăl lui Vlad Pascu, sub control judiciar, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu sunt în arest preventiv. Este vorba de Tudor Duma şi fraţii Constantin Ştefan Ciprian şi Constantin Costin Antonio, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Tudor Duma, zis "Maru", îi furniza droguri lui Vlad Pascu, el fiind cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri