Mitropolitul Moldovei îl citează pe Donald Trump: "Locurile de închinare asigură servicii esenţiale"

Data publicării:
ips teofan mitropolitul moldovei_bogdan zamfirescu doxologia.ro
Foto: Bogdan Zamfirescu/doxologia.ro

Mitropolitul Moldovei l-a citat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, spunând că locurile de închinare asigură servicii esenţiale. 

Citatul a fost folosit când Teofan a vorbit despre epidemia de Covid 19 în timpul ceremoniiilor de la Iași dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva.

„În faţa epidemiei care ne atinge, medicamentele, spitalizarea, protecţia în diferitele ei forme sunt esenţiale. Ele fac parte din componenţa materială a tratării bolii şi sunt absolut necesare. Dar aşa cum spunea preşedintele SUA acum câteva zile, şi locurile de închinare sunt locuri esenţiale care asigură servicii esenţiale.... Un om cu sufletul împăcat, cu mulţumirea sufletească pe care o oferă participarea la un act de credinţă, devine mai rezistent în faţa bolii sau odată cuprins de boală are mai multă tărie de a lupta împotriva ei. Creştinul adevărat ştie că încredinţarea vieţii unui Dumnezeu iubitor, care a biruit suferinţa şi boala pentru el, reprezintă un izvor nepreţuit de tărie în faţa încercărilor vieţii”, a explicat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Mitropolitul Teofan a vorbit și despre măsurile de restricție care au afectat pelerinajul din acest an de la sfintele moaște.

„Distanța fizică pe care suntem astăzi chemaţi să o adoptăm nu reflectă cumva, în plan spiritual, îndepărtarea, înstrăinarea noastră, a unora de ceilalți - copii de părinți, soți de soții, dascăli de elevi, politicieni de alegători, preoți de credincioşi, arhierei de preoţi? Între noi s-a instalat de multe ori duplicitatea care afectează grav relaţia dintre noi”, a spus Teofan.

Scandal la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva

Este un adevărat haos la Iași, în fața Catedralei Mitropolitane. Oamenii, fără măști, stau înghesuiți, huiduie și se ceartă cu jandarmii, cărora le cer socoteală că nu sunt lăsați să ajungă la moaște. 

După ce Înalt Preasfințul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a anunțat de pe scena unde se oficiază liturghia că nu se va putea da împărtășania pentru cei care asistau la slujbă, foarte mulți dintre oamenii care se aflau dincolo de gardurile de protecție, care nu au putut să intre în perimetrul securizat, au început să vocifereze destul de violent și au huiduit. Jandarmii au încercat să îi potolească, pentru ca slujba să se desfășoare în continuare în liniște. Nu toată lumea este multumită însă de măsurile restrictive care sunt în vigoare până joi inclusiv.

De altfel, de vineri, în fiecare seară, au venit oameni să protesteze față de aceste restricții și adesea i-au admonestat pe jandarmi, care nu fac altceva decât să pună în aplicare o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita