Modernizarea DN71 între Târgoviște și Sinaia va fi făcută de companii din Turcia. Când va fi gata sectorul de drum de aproape 60 de km

Data publicării:
utilaje pe un santier de infrastructura
Utilaje pe un șantier de infrastructură. FOTO: Facebook Asociația Pro Infrastructura

O asociere de companii din Turcia va realiza lucrările de modernizare pe DN 71, sectorul Târgovişte – Sinaia. Contractul are valoarea de 1,15 miliarde lei (fără TVA) și a fost semnat luni.

"CNAIR a semnat astăzi (luni, n.r.) contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a DN 71, sectorul Târgovişte - Sinaia! Proiectul este important pentru decongestionarea traficului în zonă prin crearea unei variante alternative la DN1 şi DN1A, oferind conducătorilor auto o altă conexiune între Bucureşti, Târgovişte şi Sinaia. Valoarea contractului este de 1,15 miliarde lei (fără TVA), iar constructorul turc are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor de consolidare a celor 58,8 km dintre Târgovişte şi Sinaia. Sursa de finanţare este din Fonduri Europene Nerambursabile - Programul Transport", a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat că asocierea de companii este formată din Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi - S.C. Esta Construction Group S.R.L. - Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

"Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructură rutieră de calitate în zona de nord a judeţului Dâmboviţa, accesul facil dinspre Târgovişte către Peştera Padina şi către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi", a precizat directorul CNAIR.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri