Moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu. REPER îndeamnă partidele de opoziţie să o semneze, cu excepţia AUR

Data actualizării: Data publicării:
sedinta de guvern
Partidul REPER propune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Reprezentanţii REPER au transmis, joi, liderilor formaţiunilor parlamentare de opoziţie, cu excepția AUR, textul unei moţiuni de cenzură intitulată „Guvernul Ciolacu-Faliment = gaură bugetară, firme căpuşă de partid, batjocorirea bătrânilor. Demiterea guvernului PSD, urgenţă naţională”, transmite News.ro.

Astfel, în urma publicării textului proiectului de lege privind modificările la Codul fiscal pe care Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea în Legislativ, REPER a redactat o moţiune de cenzură pe care o pune la dispoziţia partidelor din opoziţie, cu excepţia AUR, pentru semnarea acesteia, lansând un apel clar către liderii Forţa Dreptei, UDMR şi USR, precum şi către alţi parlamentari, în special ai PNL, care nu susţin măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu.

„În ultimele luni, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a ţinut în tensiune mediul privat şi a jucat la ruletă viitorul economic al României. În acest moment se instituie un nou tip de politică a abuzului fiscal, care va afecta viaţa fiecărui român - de la tragerea pe linie moartă a unor microîntreprinderi şi persoane fizice autorizate, la scumpirea locuinţelor şi creşterea preţurilor la alimente. Suntem în ultimul ceas şi avem nevoie de acţiune, nu doar de declaraţii. Trimiterea de către Guvern a proiectului de lege în Parlament este iminentă, iar din acel moment, din punct de vedere constituţional, vom avea la dispoziţie doar trei zile pentru a depune o moţiune de cenzură. Am văzut mai multe intenţii până acum, dar mai degrabă am văzut multe orgolii”, a declarat deputata REPER Oana Cambera, conform comunicatului de presă al partidului.

REPER transmite că sunt suficiente semnăturile REPER, USR, UDMR şi Forţa Dreptei pentru depunerea moţiunii de cenzură

La rândul său, deputatul REPER Andrei Lupu a explicat că sunt suficiente semnăturile REPER, USR, UDMR şi Forţa Dreptei pentru depunerea moţiunii de cenzură. Cele patru formaţiuni ar avea împreună 117 semnături numărul necesar depunerii.

„Am transmis tuturor liderilor partidelor din opoziţie, în afară de AUR, textul moţiunii de cenzură pe care am redactat-o. Sunt suficiente semnăturile REPER, USR, UDMR şi Forţa Dreptei pentru această moţiune. Putem iniţia o moţiune a partidelor de centru şi centru-dreapta, fără a apela la extremişti. Ceea ce este important este să lăsăm orgoliile politice deoparte şi să ne mobilizăm pentru a demite un Guvern care nu are nicio idee despre ce trebuie făcut pentru a redresa economia şi care apelează la minciuni, când ar trebui să apeleze la specialişti şi experţi pentru a contura măsuri viabile. Suntem conştienţi că nu este suficient să iniţiezi o moţiune. Ea trebuie să fie adoptată, iar ulterior trebuie să asiguri o majoritate de guvernare. Acesta este motivul pentru care facem un apel la PNL - nu la dizidenţi ai PNL, ci la întregul partid. O majoritate pentru adoptarea moţiunii şi pentru un nou guvern poate fi asigurată alături de PNL, USR, REPER, UDMR şi Forţa Dreptei. Putem trece peste orgolii. S-au făcut greşeli în 2021 dar azi, la doi ani distanţă, trebuie să trecem peste ele pentru a scăpa ţara de incompetenţii lui Marcel Ciolacu. Nu vrem să ne asumăm paternitatea acestei moţiuni, din punctul nostru de vedere important este să fie depusă şi atunci toate partidele care o semnează îşi asumă iniţierea ei” a afirmat deputatul REPER Andrei Lupu.

Cu privire la modificările propuse de către Guvernul Ciolacu, deputatul REPER Cătălin Teniţă a afirmat că „este un atentat la visul antreprenorial”.

„Într-o perioadă în care ar trebui să încurajăm inovaţia şi creşterea economică, aceast proiect de lege pare să scrie un epitaf pentru antreprenorii mici şi mijlocii. În loc să dezvoltăm o cultură care să sprijine antreprenoriatul, guvernul actual îl sugrumă. Mă întreb ce vor să facă cu zecile de mii de antreprenori români care vor pune lacătul pe uşă? Or să îi angajeze pe toţi la stat? Creşterea TVA pentru anumite bunuri şi servicii nu este doar o taxă suplimentară; este o lovitură directă asupra bugetului fiecărui român. Taxarea investiţiilor descurajează nu doar cetăţenii individuali, dar şi inovaţia şi dezvoltarea pe care o aşteptăm cu toţii. Aceste măsuri nu doar că încarcă buzunarele şi-aşa greu încercate ale cetăţenilor, ci creează un cerc vicios care ne va trage pe toţi în jos.”, a mai precizat Teniţă, potrivit sursei citate.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri