Nicolae Ciucă a participat la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanukkah la Opera Națională

Data publicării:
nicolae ciucă participă la opera națională la aprinderea primei lumânări de hanukkah
Nicolae Ciucă a urat sănătate, bucurie, pace şi prosperitate tuturor comunităţilor evreieşti din România. Sursa foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a participat marţi seară la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanukkah şi a transmis „cele mai calde urări de sănătate, bucurie, pace şi prosperitate tuturor comunităţilor evreieşti din România”. Președintele PNL a subliniat că „sărbătoarea din acest an este umbrită de tragedia atacurilor grupării teroriste Hamas”.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a participat, marţi seară, la Opera Română, la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka. „Sărbătoarea luminilor” este una din cele mai importante sărbători evreieşti și durează opt zile și opt nopți.

„Hanukkah, sau Sărbătoarea Luminilor, este un simbol al memoriei unui popor greu încercat de-a lungul istoriei. Ea arată întregii lumi că oamenii pot supravieţui şi se pot dezvolta prin curaj şi perseverenţă, prin afirmarea credinţei şi a valorilor comune, care construiesc o identitate culturală proprie”, a scris președintele PNL pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta a subliniat că „sărbătoarea din acest an este umbrită de tragedia atacurilor grupării teroriste Hamas, distrugerile şi victimele umane pe care le-a lăsat în urmă, dar şi de criza ostaticilor pe care a creat-o”.

Liderul PNL a urat celor care ţin această sărbătoare „să le fie luminate viaţa şi căminul, să aibă parte de pace şi bună înţelegere cu restul societăţii în care trăiesc, ca în orice stat democratic şi incluziv”.

„Transmit cele mai calde urări de sănătate, bucurie, pace şi prosperitate tuturor comunităţilor evreieşti din România!”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri