Nicușor Dan, o nouă plângere la DNA, legată de cimitirele din București: "Această schemă infracțională e cu atât mai cinică"

Data publicării:
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, sosește la sediul DNA.
Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, sosește la sediul DNA pentru a susține plângerea penală formulată în 2019 privind ilegalitățile din PUZ Sector 3. Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general Nicușor Dan a anunțat joi că a depus o nouă plângere la DNA împotriva fostei administrații a Capitalei. El spune că sesizarea privește o "schemă infracțională" legată de cimitirele din București.

"Am depus ieri (miercuri - n.r.) la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații. Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică", a scris Nicușor Dan joi pe Facebook.

El nu a dat mai multe detalii despre plângere, dar spune că vrea să recupereze întreg prejudiciul.

"Ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice în această chestiune, nu pot oferi acum alte detalii. Asigur însă bucureștenii că orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită", a mai menționat Nicuțor Dan.

În 2019, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicușor Dan a depus o plângere penală la DNA împotriva primarului general de atunci, Gabriela Firea, după ce Consiliul General al Capitalei a aprobat în luna ianuarie Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3, prin care ar fi schimbat destinaţia a şase terenuri de aproximativ 43 de hectare din spaţiu verde în spaţiu construibil.

În aprilie 2021, când deja era primar al Capitalei, Nicușor Dan a fost audiat la DNA în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o în 2019. El a spus că îi consideră vinovați pe fostul primar Gabriela Firea și pe fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri