Nicușor Dan: Pierderile de apă din reţeaua de termoficare au scăzut cu 12% după înlocuirea a 100 km de conducte vechi

Data publicării:
BUCURESTI - SANTIER - TERMOFICARE - 11 DEC 2023
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi un grafic în care arată că pierderile din rețeaua de termoficare au scăzut cu 12% în mandatul lui, prin înlocuirea a peste 100 de kilometri de conducte vechi și deteriorate.

Nicușor Dan arată că pierderile de apă caldă din rețea au scăzut la 1.800 de tone/oră în 2023, față de peste 2.000 de tone/oră în 2021, când au fost cele mai mari.

Potrivit datelor prezentate de primar, pierderile actuale sunt și sub nivelul celor din 2020 și 2022, dar încă mai mari decât pierderile înregistrate în 2019 - 1.560 de tone de apă pe oră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Prin înlocuirea a peste 100 km de conductă veche, deteriorată, am reuşit să reducem cu 12% pierderile de apă din reţea şi să diminuăm implicit şi pierderile financiare. Prin comparaţie, în timpul administraţiei precedente care a investit insuficient în termoficare, aceste pierderi au crescut anual ajungând până la 50%”, a afirmat Nicuşor Dan într-un mesaj pe Facebook.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri