Zăpadă în București, autobuze blocate, copaci căzuți. Prefect: Utilajele de deszăpezire vor interveni după ce ninsoarea se va opri

Data actualizării: Data publicării:
Ninsoare în București,
Cum a arătat Bucureștiul în prima zi Ninge viscolit în Capitală, iar stratul de zăpadă măsoară zece centimetri. FOTO: INQUAM PHOTOS - Mălina Norocea

Ninge viscolit în Capitală, iar stratul de zăpadă măsoară aproape 15 centimetri. Cu toate acestea, în București nu sunt drumuri blocate, a declarat prefectul Capitalei Rareș Hopincă într-o intervenție la Digi24. Oficialul susține că după ce ninsoarea se va opri, utilajele de deszăpezire vor interveni pe toate străzile principale, dar și pe cele secundare. 

ACTUALIZARE 11.40 Între orele 6.00 și 11.00, pompierii au avut 60 de intervenții în Bucureșt. Au fost îndepărtați 59 de copaci, două garduri, un stâlp de iluminat. Au fost avariate 54 de autoturisme.

60 de șoferi au fost implicați în accidente rutiere ușoare, fără victime. Toți aveau montate anvelope de iarnă, au precizat polițiștii rutieri. Ei le-au recomandat șoferilor să adapteze viteza la carosabilul alunecos și să nu plece la drum dacă nu au anvelope de iarnă. 

În cazul mașinilor peste care au căzut copaci, proprietarul trebuie să se prezinte la poliție ca să întocmească actele de constatare. 

ACTUALIZARE 10.10. Mijloacele de transport în comun din Bucureşti sunt blocate sau staţionate pe unele artere din cauza ”dâmburilor de zăpadă”, anunţă, sâmbătă STB, precizând că spre zonele respective au fost direcţionate utilaje de intervenţie. 

”Din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere ale Capitalei, vehiculele STB înregistrează blocări și staționări. Au fost dirijate mijloace de intervenție pentru reluarea circulației în cel mai scurt timp”, a transmis, sâmbătă, STB, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Operatorii de salubritate au intervenit prioritar pentru curăţarea arterelor principale, a podurilor şi pasajelor şi vor interveni şi pe durata zilei, a comunicat Poliția Locală.  Au fost transmise către Apa Nova 7 locaţii (b-dul Aerogării/str. Biharia, b-dul Aerogării/b-dul Ficusului, b-dul Timişoara/str. Braşov, pod Grant – breteaua către Crângaşi, pod Ciurel, şos. Virtuţii, b-dul Ghncea nr. 32), unde s-a acumulat apă pe șosea ”și s-a intervenit pentru degajare”, a transmis Poliţia Locală Bucureşti.

De asemenea, poliţiştii locali au identificat şapte persoane fără adăpost care au fost ridicate de pe străzi.

Sâmbătă dimineață, stratul de zăpadă în București era de 10 - 15 centimetri, iar până spre după amiază va ajunge la 17 centimetri, anunță meteorologii care au emis o prognoză specială pentru Capitală.

În ultimele ore, mai mulți copaci au căzut pe străzi. 

Știrea inițială:

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: "Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea.

Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri. Asta e pentru propria siguranță.  

Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore".

Nu sunt zboruri anulate pe aeroporturile Capitalei, dar pot apărea întârzieri

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că traficul aerian este normal, în condiţii de iarnă, pe aeroporturile Capitalei. Nu există curse anulate din cauza vremii, dar pot apărea întârzieri, din necesitatea degivrării aeronavelor.

”Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo”, a transmis, sâmbătă, CNAB, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că unele zboruri pot înregistra întârzieri generate de necesitatea degivrării aeronavei, care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor. Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare.

Meteorolog: Astăzi va continuă să ningă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea

Meda Andrei - meteorolog ANM: "Astăzi va continuă să ningă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea. În următoarele ore și în sudul Transilvaniei și prin sudul Moldovei. Această ninsoare va fi până spre amiază; poate izolat și în orele serii să mai ningă puțin, iar după aceea avem o pauză la noapte, mâine, poimâine, fără precipitații sau câțiva fulgi de zăpadă sau o lapoviță, nimic mai mult. Din punct de vedere termic, temperaturi normale pentru această dată, cuprinse între minus 2 și 4 grade, cele mai mari valori în zona Banatului. În București maxime de 1-2 grade, mult mai coborâte față de ieri.

În zilele următoare vor fi temperaturi asemănătoare sau poate cu 1-2 grade mai mult, până miercuri. Apoi de joi vremea pare că întră din nou într-un proces de încălzire și nu e exclus să avem din nou temperaturi de peste 10 grade. În ceea ce privește minimele negative în general peste minus 5 grade, chiar sub minus 10 grade prin zonele de deal, munte și pe arii restrânse și pe la câmpie."

Trafic oprit lângă Capitală, în urma unui accident

Două mașini s-au ciocnit pe DN 2 București – Urziceni, în afara localității Șindrilița. 5 persoane au primit îngrijiri medicale. Blocaj este și pe autosstrada București-Pitești, pe sensul de intrare în Capitală. Un tir a derapat la kilometrul 17. Ninge în mai multe zone din țară și se circulă în condiții de iarnă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri