Video Tragedia de la 2 Mai. Părinții Robertei au fost audiați: „Vlad Pascu trebuia să fie un șofer, nu un criminal”

Data actualizării: Data publicării:
Părinții Robertei, tânăra ucisă în tragicul accident de la 2 Mai
Părinții Robertei, tânăra ucisă în tragicul accident de la 2 Mai, au fost audiați. Foto: Captură Digi24

Părinții Robertei, tânăra ucisă în tragicul accident de la 2 Mai, produs de un șofer drogat, au fost chemați miercuri la sediul Brigăzii Rutiere din București. După audieri, cei doi au discutat cu jurnaliștii, cărora le-au spus că sunt încrezători că autoritățile își vor face treaba. „În sfârșit ancheta a intrat în linie dreaptă”, a afirmat tatăl fetei decedate. Despre Vlad Pascu, bărbatul a afirmat că acesta „trebuia să fie un șofer, nu un criminal” atunci când s-a urcat la volan.

ACTUALIZARE „Cred că în sfârșit ancheta a intrat în linie dreaptă și sper să rămână așa. Chiar am încredere în autorități. De ce? Datorită presei, vă mulțumesc tuturor. Asta am urmărit eu, Cătălin Ștefan Dragomir, să facem presiune, să nu scăpăm. Avem atâtea cazuri în urmă...

Am aflat și eu despre expertiza toxicologică. Am așteptat să se depună la dosar și după cum bine ați văzut, nu am pronunțat niciodată cuvintele droguri sau drogat, doar criminal. A fost conducător auto în primul rând, starea lui nici nu mai contează. Cum am mai spus-o, ca și conducător auto, ai băgat cheia în contact, te-ai urcat la volan, ai plecat, îți asumi.

Știam despre înregistrările audio de pe GoPro de la tatăl lui Sebi, dar atât. Dumnealui m-a rugat frumos ca până ajunge cu ele la poliție să nu știu nimic”, a declarat tatăl Robertei, la ieșirea din sediul Poliției.

Întrebat ce părere are despre demisiile în rândul poliției din Constanța, bărbatul a răspuns: „Altceva, vă rog”.

În schimb, acesta a afirmat că trebuie să se ia măsuri și împotriva polițiștilor implicați: „Cine a greșit să plătească. Dacă acel tânăr se voia protejat, trebuia protejat nelăsându-l la volan. I se reținea mașina, cheile, plăcuțele cu RCA... Protejându-l pe el, nelăsându-l să se urce la volan, ne proteja și pe noi”.

Întrebat, de asemenea, dacă este de părere că la mijloc a fost vorba despre influența familiei Pascu, tatăl Robertei a răspuns: „Absolut. Eu sunt curios, și poate dvs puteți afla, cine erau ceilalți tineri care s-au plimbau toată nopatea cu decapotabila pe acolo. Dacă stăm să ne gândim, cred că de acolo pleacă protecția”.

„Trebuia să fie un șofer, nu un criminal”, a mai adăugat bărbatul.

---------------------------------------------------------------------------

ȘTIREA INIȚIALĂ

Miercuri au loc noi audieri în dosarul tragediei de la 2 Mai, în urma căreia doi tineri au murit după ce un băiat de 19 ani s-a urcat drogat la volan. Părinții fetei decedate sunt acum în fața polițiștilor de Brigada Rutieră din București.

Părinții Robertei se află la Brigada Rutieră din Capitală. Momentan, polițiștii din Constanța le-au cerut agenților din București să facă aceste audieri, tocmai pentru ca familia victimei să nu mai bată drumul până în Constanța.

Mama și tatăl Robertei le vor povesti anchetatorilor ce au discutat ultima dată cu fata lor, ucisă de Vlad Pascu în accidentul teribil de la 2 Mai.

Polițiștii încearcă să pună cap la cap toate detaliile, să refacă filmul tragediei și să afle ce s-a întâmplat cu exactitate.

Concluzia expertizei toxicologice cerute de procurorii din Constanța care anchetează acest dosar arată că Vlad Pascu luase șase droguri. Analizele de sânge au indicat prezența în corp a acestor substanțe. Specialiștii spun că e vorba despre un amestec de substanțe interzise care au fost consumate de tânărul de 19 ani înainte ca el să se urce la volan.

Expertiza toxicologică are valoare de probă și a fost depusă la dosar.

Inițial, Vlad Pascu fusese acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

După ce ancheta a fost extinsă, el va fi acuzat și de conducere sub influența substanțelor psihoactive. Astfel, lui i se vor aplica prevederile Legii Anastasia, care prevede că cei care urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor și produc accidente soldate cu morți vor ajunge la închisoare.

Doi tineri au murit, în 19 august, în localitatea 2 Mai din Constanța, după ce Vlad Pascu i-a lovit din plin și a plecat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Alți 3 tineri au ajuns la spital cu răni grave în urma impactului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri